Diflos, krople, 5 ml Zobacz większe

Oczekiwanie na dostawę. Zadzwoń i dowiedz się kiedy produkt będzie dostępny.

Diflos, krople, 5 ml

3081261

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego

2018-09-30

Diflos® jest produktem w postaci zawiesiny doustnej, zawierającym mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Więcej szczegółów

9,99 zł brutto

Diflos, krople, 5 ml - Opis produktu

 

Diflos® jest produktem w postaci zawiesiny doustnej, zawierającym mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Diflos® jest wskazany do postępowania dietetycznego:

1. w czasie i po antybiotykoterapii,

2. w biegunkach o różnej etiologii,

3. w stanach obniżonej odporności organizmu,

4. w kolkach niemowlęcych.

Lactobacillus rhamnosus GG – idealny szczep bakteryjny

Lactobacillus rhamnosus GG będący głównym składnikiem produktu Diflos®:

1. jest szczepem pochodzenia naturalnego: został wyizolowany z przewodu pokarmowego człowieka,

2. posiada klasyfikację i kod taksonomiczny zgodnie z wytycznymi FAO/WHO (Organizacja ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia),

3. ma potwierdzony w wielu badaniach klinicznych korzystny wpływ na organizm człowieka (900 badań i publikacji):

a. obniża ryzyko wystąpienia objawów ubocznych antybiotykoterapii, takich jak ból brzucha o 69% i luźne stolce o 65%,

b. zmniejsza częstość występowania biegunki u dzieci przebywających w szpitalach aż o 79%,

c. zmniejsza ryzyko zachorowania na infekcyjne zapalenie górnych dróg oddechowych o 34%, a dla infekcji trwających dłużej niż 3 dni o 43%,

d. zmniejsza dolegliwości związane z zaburzeniami funkcjonowania przewodu pokarmowego (np. kolką)u niemowląt, objawiające się płaczem
i rozdrażnieniem, średnio o 33%,
e. zmniejsza częstość występowania zakażeń dróg oddechowych wywołanych przez rinowirusy u niemowląt, średnio o 60%[5],
4. może być stosowany razem z antybiotykiem, ponieważ posiada zerowy potencjał przenoszenia plazmidów.
Mikroenkapsulacja – innowacyjna technologia produkcji
Mikroenkapsulacja to nowoczesna i unikatowa technolo­gia produkcji.
Mikroenkapsulacja pozwala na zwiększenie bezpieczeń­stwa produktu poprzez zwiększenie jego stabilności oraz zapewnienie dłuższego terminu przydatności do użycia.
Kolonizacja jelita przez mikroenkapsulowane bakterie pro­biotyczne jest bardziej efektywna niż w przypadku bakterii podawanych bez otoczki.
Diflos®:
1. przeznaczony dla noworodków, niemowląt, dzieci i dorosłych,
2. przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza,
3. nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia,
4. nie zawiera białek mleka, laktozy, glutenu i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników,
5. nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego,
6. nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu.

Zalecana porcja do spożycia

Postępo   wanie dietetyczne

Zalecane minimalne dzienne porcje LGG na podstawie badań klinicznych

Przeliczenie minimal­nych dziennych porcji LGG na ilość kropli produktu Diflos®

w czasie doustnego przyjmowania antybiotyków, jak również po antybiotyko­terapii

5x109 LGG

1 raz na dobę

w trakcie

antybiotykoterapii

i 4 tygodnie po

5 kropli

(niemowlęta i dzieci do 12 roku życia)

lub10 kropli

(dzieci powyżej 12 roku życia i dorośli)

w biegunkach o różnej etiologii

6x109 LGG

2 razy na dobę

przez 5 dni

6 kropli

2 razy na dobę

w stanach obniżonej odporności organizmu

1x109 LGG

1 raz na dobę

przez 3 miesiące

1 kropla

prawidłowe funkcjonowanie naturalnej mikroflory jelitowej

3x109 LGG

2 razy na dobę

przez 2 miesiące

3 krople

2 razy na dobę

dolegliwości związane z kolką u niemowląt

1x109 LGG

1 raz na dobę

przez 1. miesiąc życia

następnie

2x109 LGG

1 raz na dobę

przez 2. miesiąc życia

1 kropla

przez 1. miesiąc życia

następnie

2 krople

przez 2. miesiąc życia


Sposób użycia

Przed użyciem w celu uzyskania jednorodności zawiesiny, produkt należy dokładnie wymieszać.

W tym celu należy energicznie wstrząsać buteleczką przez 10 sekund, jednak nie krócej niż do całkowitego wymie­szania się kultur bakterii LGG znajdujących się na dnie buteleczki w zawiesinie. Produkt podczas przechowywa­nia w lodówce, lub przed pierwszym użyciem może mieć tendencję do gęstnienia: jest to naturalna cecha produktu wynikająca z jego właściwości fizykochemicznych.

Odmierzoną porcję można podać bezpośrednio do ust dziecka lub wymieszać w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) lub w innym półpłynnym po­karmie o temperaturze maksymalnie 25° C.
Sposób przechowywania

Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło. Dlatego nie należy narażać ich na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych oraz na gwałtowne zmiany temperatur.

Przechowywać należy w suchym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25° C.

Po pierwszym otwarciu przechowywać należy w lodówce.

Zużyć w ciągu 30 dni od otwarcia.

Wyprodukowano w Polsce dla:

Smart Pharma sp. z o.o.

Złotniki, Ul. Kobaltowa 6,
62-002 Suchy Las

Produkty powiązane

    Opinie

    Napisz recenzję

    Diflos, krople, 5 ml

    Diflos, krople, 5 ml

    Diflos® jest produktem w postaci zawiesiny doustnej, zawierającym mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

    3 innych produktów w tej samej kategorii: